Om oss

Välkommen till en sida som ska handla om bygg och renovering. Vi som skriver är erfarna hantverkare som vill förmedla vår kunskap vidare och därigenom också bidra till säkrare, snyggare och mer prisvärda byggen i Sverige.

Har vi någonsin sett så många bygga som idag? Vi lever i en tid där var och varannan familj renoverar och bygger nytt. På ett sätt är det bra – det egna hemmet prioriteras – men på andra sätt är det dåligt. Detta av det enkla faktum att många inte har en aning om vad de ska göra, vilket i sin tur leder till högre kostnader, att mer tid går åt och att hela familjesituation påverkas negativt. Det är långt ifrån någon slump att många äktenskap går i bitar i samband med att större renoveringar sjösätts.

När ska man bygga själv och när gör man bäst i att ta professionell hjälp? Det är en viktig fråga som vi ska försöka bena ut här. Klart står att många kan mer än vad det tror, men lika sant är även att många – i synnerhet män – tenderar att överskatta den egna förmågan. Ibland tjänar man på att ta hjälp, även om det kanske punkterar en del av den manliga stoltheten och egot. På den här sidan kommer vi att sammanställa fakta, komma med tips och råd samt bidra med kompletta guider kring vanliga projekt. Välkommen!