Kategorier
Renovering

Fönsterrenovering istället för att byta fönster i Stockholm

Att ta hand om befintliga fönster är ett bra sätt att spara renoveringspengar. Gör en fönsterrenovering istället för att byta fönster på bostaden i Stockholm.

Att se på saker ur ett hållbarhetsperspektiv blir viktigare och viktigare idag. Slit och släng-samhället är allt mer passé. Många gånger kan det vara värt att tänka ett varv till innan man byter ut saker och ting i hemmet.

Istället för att byta ut dem kanske man kan ta hjälp så att någon kan renovera sakerna. Det finns ett radioprogram på Sveriges Radio som heter ”Husesyn”. Det är skådespelaren Ulla Skoog som är programledare för det helt ljuvliga programmet. Ulla har inte bara en enorm kärlek till byggnadsvård, hon har också en stor vurm för gamla fönster.

Fönsterrenovering är byggnadsvård

Ulla och hennes team har gjort ett program om i princip bara gamla fönster och hur man tar hand om fönstren. Håller man på med byggnadsvård och har en vurm för det så sprider sig lätt glädjen att förvalta och ta hand om byggnader. I det ingår bland annat att ta hand om befintliga fönster. Byter man ut gamla fönster ser husen nästan ut att ha tappat sin själ när man ser på dem.

Ser man noga på nya fönster är det ofta pressade glas i dem. Det kan passa på ett hus i modern stil. På ett äldre hus vill man ha fönster som är handgjorda som man känner passar med husets själ och hjärta. För att renovera fönster i Stockholm letar man upp en erfaren firma som kan detta.

Med fönsterrenovering behåller man husets själ

Många gånger så har de som arbetar med byggnadsvård själva en gedigen kunskap. Deras vetgirighet och kunskap inom ämnet är verkligen intressant att ta del av. När det gäller fönster är det lite olika vad som behövs. En del behöver nya ramar och andra behöver kittas om. Ibland kan man förhöja känslan på ett gammalt fönster med att skaffa nya beslag i en tidsenlig stil.

Så istället för att byta ut fönster rakt av, hitta någon som arbetar inom fönsterrenovering. Det kan till och med bli billigare än att köpa nya fönster. Husets själ kommer att bevaras och ge en härlig karaktär till huset. Gamla hus förtjänar att få bli omhändertagna och älskade.