Kategorier
Golv

Renovera golv i bostaden

Alla bostäder har ett golv, oavsett skick och material. När det är slitet kan det vara dags att byta ut golvet och renovera det till något nytt att gå på.

Varje dag finns det där, många gånger utan att man tänker på det. Det kan knarra så man hoppar högt när man ska smyga. Det kan kännas kallt, det kan kännas varmt. Det kan bestå av både trä, plast och sten numera, förr var det jordstampat. Det är givetvis golv som omnämns här.

Lite skämtsamt kan man säga att golvet finns där om du ramlar. Det är golvet som tar emot dig vid ett fall, om än kanske snarare hårt än kärleksfullt. Ett golv är något av det mest självklara i en bostad. Bor man i lägenhet brukar man kunna få en rolig tankevurpa när man funderar på golv.

Byt ut ett slitet golv mot ett nytt och fräscht

Det golvet man själv går på är någon annans tak. Och ens egna tak är det grannen ovanför som har som golv. När golvet börjar bli slitet och utdömt så är det dags att renovera det. En del vägrar se sanningen i vitögat, att det är dags att renovera golvet. De personerna köper hellre en extra matta och gömmer problemen under den.

För dem som kommit fram till att det är läge att renovera golvet finns det många roliga beslut att ta. Första steget är att reflektera över vilket material som golvet ska ha. Det beror ju givetvis på rummet det ska vara i. Det är nog få som väljer att lägga ett trägolv i badrummet, men det går givetvis om man vill.

Golv med golvvärme

Annars är trägolv vanligt i exempelvis vardagsrum. Innan man lägger ett golv kan man också passa på att fundera på om man ska lägga golvvärme under. Det sparar plats då man kan ta bort element som står i vägen. Dessutom är det bra om man tänker köra en robotdammsugare. Det är inte så mycket som den kan gå in i utan den städar perfekt.

Att lägga in ett nytt golv kan nog många klara av själva. Ska man däremot ha slingor under för värme, då bör man anlita en hantverkare. Då vet man att jobbet är gjort rätt och det blir inga konstiga eftergifter med försäkringsbolag eller liknande.

Mer information och tips om detta kan du hitta på: parwood.se